Kapitel 1: Jazzfinger Club

Kliv in, mitt Faeskap, till en kväll av Delikat Dekadens! Låt era näbbar och horn sticka ut! Skaka loss pälsen och stampa hovarna i golvet, för Little Big Band och Associerade Klinkare pumpar ut Brutalt Bubblande Jazz hela natten och Destillerad Magi serveras i kylda glas vid baren. Den Fantastiskt Glamoröst Glittrande Miss Sandra Valiant bjuder alla och envar en unik möjlighet att blotta sitt nakna Väsen för ssssStrålkastarljuset och Publikens Prattlande Applåder! Ta chansen, skaka svansen och ropa med mig: FAE FÖR EVIGT!


Anmälningen öppnar: 3.11.2018
Anmälningen stänger: 25.11.2018
Workshop: 19.1.2019 
Workshopsutrymme: Doo-Bop Club, Vasa
Lajvet: 19.1.2019
Lajvplats: Doo-Bop Club, Vasa

Härskarinnan av Ordningens Hus, Xandravalya, även känd som Miss Sandra Valiant, har bjudit in traktens alla fae-väsen till sin lönnkrog i Vasa. Jazzmusik, smink, drinkar, politik och socialt mingel utlovas för kvällen, alltihopa kryddat med en gnutta magi.

Lajvet centrerar kring fae-väsendenas hemlängtan till sin hemvärld Fae, och kampen för att hålla sin magiska natur och sig själva vid liv. Det är tärande att leva i verklighet utan magi samt att inse att ens väsen sakta förtvinar. Till följd av sin ofrivilliga exil blir väsendena allt mera mänskliga. Grundfrågan för lajvet är: Vad är min framtid och vad är Faes framtid? Ska vi fortsätta att leva i exil eller är det dags att göra ett desperat försök att återta vår hemvärld från den kaotiska korruption som spridits och gjort vår värld obeboelig?

I kapitlet gör vi en djupdykning i vad det är att vara ett fae-väsen. Fae-väsen är magiska varelser med starka personligheter. De har få känslor, men upplever och ger fullt utlopp för dem. De förstår inte alltid andras känslor eller den logik som till exempel människor har. På grund av sin exil i människornas värld håller väsendenas magi, och således deras natur, på att förändras och bli mera mänskligt.   

I samband med workshoppen innan lajvet går vi igenom vad det innebär att vara ett fae-väsen och reglerna för spelet, samt hur fae gör avtal med varandra. Vi ämnar skapa ett spel där tjänster och gentjänster är det primära sättet att handla och förhandla. Denna unika typ av ”politik” behöver upplevas för att förstås.

Lajvet är ett 1920-talsinspirerat stämningslajv i noirstil, med socialt samspel, intriger och mysterier med politiska konflikter och filosofiska frågeställningar.